Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Ορισε στόχο του τον περιορισμό του ΚΚΕ

Xοντροκομμένος αντικομμουνισμός, ανασύσταση της ΜΟΜΑ, επαναφορά στο προσκήνιο της «μεγάλης ιδέας» με ό,τι συνεπάγεται, διαβεβαιώσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο ότι δεν κινδυνεύει από αυτούς, προσκλητήριο σε βουλευτές πρώην και νυν της ΝΔ, και υιοθέτηση του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισαν το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ. (το Σάββατο στην Αθήνα, ανήμερα της εθνικής επετείου των ΗΠΑ).

Μιλώντας στο συνέδριο, ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε θέμα χρόνου το εκλογικό Σώμα να τους αναθέσει κυβερνητικά καθήκοντα. Υποσχέθηκε ότι «θα γίνουμε κυβέρνηση και εδώ είναι το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας, οι άνθρωποι που θα αλλάξουνε τον τόπο».

Προδιέγραψε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι ψηλότερα από ό,τι ήταν στην «κατάταξη της 7ης Ιουνίου». Και επειδή στόχος τους είναι το ΚΚΕ, μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του το αφιέρωσε στο Κόμμα. «Στο ΚΚΕ διαβλέπουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έναν πανικό, είμαστε καθημερινά στην ατζέντα της Κας Παπαρήγα», είπε. Πιστός πάντως στον προβοκατόρικο ρόλο του, ανέπτυξε το γελοίο επιχείρημα ότι «το μόνο που θα πω στην αξιότιμη Κα ΓΓ του ΚΚΕ ότι αν ζούσε ο Μαρξ κι ο Λένιν θα την είχαν διαγράψει. Γιατί ο Μαρξ κι ο Λένιν ήταν εναντίον των επιχειρηματιών, του κεφαλαίου, ενώ το ΚΚΕ σήμερα είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει επιχειρήσεις, που δεν έχει άλλο κόμμα, η Κα Παπαρήγα είναι εκτός του Κομμουνισμού». Μάλιστα, αργότερα όρισε ως στόχο τους για τις επόμενες εκλογές «ο ΛΑ.Ο.Σ. να είναι τρίτο κόμμα σε όλους τους νομούς της χώρας». Εκανε κι άλλη σπέκουλα εναντίον του ΚΚΕ.

Ο Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι συζητά με πρώην βουλευτές για να τους εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, όπως και ότι όταν διαλυθεί η Βουλή μπορεί να δεχτεί και σημερινούς βουλευτές.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα «πατριωτικό παρεμβατισμό», «απάντηση στον στείρο νεοφιλελευθερισμό και στον παρωχημένο σοσιαλισμό». Οτι «πατριωτικός παρεμβατισμός σημαίνει ότι φεύγει το κεφάλαιο και έρχεται ο λαός. Δεν είναι εχθρός μας εξαρχής το κεφάλαιο. Εχθρός μας είναι το κεφάλαιο με τις μεθοδεύσεις τις οποίες χρησιμοποιεί για να ποδηγετήσει το ελεύθερο πνεύμα του Ελληνα εργαζόμενου»...

Ψάχνοντας λύσεις για την ανεργία, τι πρότεινε; «Ο οποιοσδήποτε Ελληνας είναι άνεργος, κατατάσσεται πενταετούς θητείας, σε ένα παράλληλο σώμα στρατιωτικό κάτι σαν τη "ΜΟΜΑ" και εξασφαλίζεται δουλειά 100% του μισθού, με κατοικίες που θα κατασκευαστούν πάλι από το ίδιο σώμα στις ακριτικές περιοχές».

Συμπλήρωσε ότι «μέσα στον πατριωτικό παρεμβατισμό, θα βρείτε ολόκληρα κεφάλαια από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου στα κοινωνικά θέματα». Στο ίδιο πνεύμα, εμφανίστηκε θιγμένος που «σε αυτό τον τόπο είσαι ακραίος και φασίστας όταν δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά να υιοθετείς πολιτικές σκέψεις, εκφράσεις, ιδέες άλλων πολικών αρχηγών. Ο Γ. Παπανδρέου (σ.σ: ο παππούς) ήταν ένας μεγάλος πολιτικός (...) Εμείς έχομε υιοθετήσει ιδέες και τις σκέψεις ενός άλλο μεγάλου, του Ε. Βενιζέλου που μίλησε για την μεγάλη Ελλάδα, την μεγάλη ιδέα. Τόλμησε ποτέ κανείς να πει στην ιστορία τον Βενιζέλο ακραίο; Εμείς είμαστε υπέρ της ιδέας της μεγάλης Ελλάδας του Ε. Βενιζέλου».

Τέλος, προπαγανδίζοντας ότι συνέβαλε στην απελευθέρωση από το Ιράν ελληνικής καταγωγής εργαζόμενου σε αμερικανική εφημερίδα, έστειλε τα διαπιστευτήριά του και στην Πρεσβεία: «Εγώ σήμερα κάνω δώρο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την εθνική εορτή, την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Washington Times».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ